21 september 2021

In uitvoering

Toepassing duurzame materialen

Duurzaamheid is niet iets waar we ons de laatste jaren pas mee bezig houden, het zit in ons systeem. Van oorsprong is Cauwenborgh een duurzaam bedrijf. Zo zorgen we ervoor dat uitgekomen materialen een nieuwe functie krijgen en gebruiken we vooral grondstoffen uit onze directe omgeving. Daarnaast zoeken we ook steeds naar duurzame materialen die qua eigenschappen goed te integreren zijn in monumenten en zo min mogelijk afbreuk doen aan de historische waarden. Dit alles maakt dat onze CO2 footprint ontzettend laag is.

Afgelopen tijd hebben we bijvoorbeeld onderzoek gedaan naar de toepassing van hennepblokken als isolatiemateriaal. De gelijmde blokken worden gemaakt van de natuurlijke grondstoffen kalk en hennep. Toepassing heeft verschillende voordelen wat betreft temperatuur- en vochtregeling, akoestische isolatie en brandveiligheid en brandwerendheid. Daarnaast wordt dit op een energiezuinige manier geproduceerd en zijn de blokken in staat een behoorlijk deel van de CO2 uit de lucht op te slaan. Kortom een gezond en duurzaam product!

We hebben een klein stukje muur nagemaakt door de blokken op elkaar te lijmen. Op deze manier hebben we kunnen testen welke lijm te gebruiken, hoe lang dienen de gelijmde blokken te drogen, na hoeveel tijd kan de afwerking aangebracht worden, hoe lang duurt het voordat dit goed droog is en hoe is het gesteld met de brandwerendheid? Door zelf het gebruik te testen kunnen we onze opdrachtgevers goed adviseren over de toepassing.

 

Een restauratieaannemer die ontzorgt

Als gecertificeerd restauratieaannemer kunnen wij u goed adviseren en met u meedenken. We kennen de eisen die gesteld worden aan het werken aan monumenten, weten hoe hiermee om te gaan en houden ons hier ook aan. We hebben kennis van de beschikbare subsidies en kunnen u ondersteunen bij de aanvraag. Daarnaast kunnen we u goed adviseren over de uit te voeren ingrepen aan uw monument, meedenken over de onderhoudsbehoefte en hiervoor een meerjaren  onderhoudsplan opstellen waarbij we direct ook de benodigde investering inzichtelijk maken. Kortom, Cauwenborgh heeft de kennis en kunde in huis om u als opdrachtgever volledig te kunnen ontzorgen.

Contact opnemen? Stuur een mail naar info@cauwenborgh.nl, vul het contactformulier op onze website in of bel ons 0164 28 11 90.

 

 

Delen via:      

< Terug naar nieuwsoverzicht