7 mei 2020

Schade als gevolg van Corona vooralsnog beperkt

Directeur Walter de Koning van de Stichting Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg (ERM) hoopt op relatief beperkte schade voor de restauratiebranche als gevolg van de Corona-uitbraak. Op het merendeel van de bouwplaatsen gaan de restauratiewerkzaamheden nog door. Slechts een klein deel van de projecten ligt (gedeeltelijk) stil door vertraagde leveringen en kleinere capaciteit door ziekteverschijnselen van personeel. ‘Binnen projecten’ worden eerder uitgesteld dan de projecten waar de werkzaamheden buiten plaatsvinden. Helaas worden ZZP’ers al wel getroffen. Walter de Koning doet een oproep aan opdrachtgevers om goed te kijken waar de werkzaamheden nog wel door kunnen gaan en opdrachten niet zomaar uit te stellen.

Cauwenborgh ondervindt nog geen hinder
Zelf ondervinden wij gelukkig nog geen echte hinder als gevolg van Corona. De meeste restauratiewerkzaamheden gaan nog door, bijvoorbeeld op het grootschalige project bij de KMA in Breda. Slechts een aantal particuliere opdrachtgevers hebben de werkzaamheden uitgesteld, omdat zij tot de risicogroep behoren en dat is volkomen begrijpelijk. Met uitgestelde levering van materialen hebben we ook nog niet direct te maken gehad.

Dichtdraaien subsidiekranen
Tot op heden is de schade als gevolg van Corona bij ons beperkt. Wel verwachten wij dat in de toekomst de subsidiekranen dichtgedraaid zullen worden. Hiervan zullen we de na-ijlende effecten wel gaan voelen, omdat de budgetten hierdoor kleiner worden.

Lees het artikel van Cobouw: ‘Fragiele restauratiesector hoopt dat paniekreacties van opdrachtgevers uitblijven’.

 

 

 

Delen via:      

< Terug naar nieuwsoverzicht