27 januari 2021

In uitvoering

Restauratie azijnfabriek Middelburg

In Middelburg starten we binnenkort met de restauratie van het kozijn van de voormalige azijnfabriek. Aan de hand van de restauratieladder hebben we bepaald welke ingreep nodig is. In dit geval gaan we de aangetaste delen van het kozijn ter plaatse herstellen, want repareren gaat altijd voor vernieuwen.

Monumentenstad
Met ruim 1.200 rijksmonumenten kun je wel stellen dat Middelburg een echte monumentenstad is.  Je vindt er vele monumentale huizen, fabrieksgebouwen, poorten, bruggen, kerken, abdijen en kastelen. Op de website van Rijksmonumenten vind je een totaaloverzicht.

De azijnfabriek
De voormalige azijnfabriek aan de Pijpstraat is één van deze monumenten. De eerste fabriek die hier stond is in 1900 in vlammen opgegaan en later weer herbouwd. Het is een prachtig pand wat meteen opvalt door de verschillende jugendstil elementen in de voorgevel. Kenmerkend voor deze stijl zijn bijvoorbeeld de hoefijzerbogen rond de deuren en de schilderingen van sierlijke letters en bloemen op het natuursteen.

Lees meer over de historie van de azijnfabriek op de website van Zweeuwse Ankers.

Kom in contact
Cauwenborgh is gespecialiseerd in restauratie en werkt zowel voor bedrijven als voor particulieren. Neem contact met ons op voor advies/informatie over onderhouds- en/of restauratiewerkzaamheden aan monumentale panden en objecten of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Delen via:      

< Terug naar nieuwsoverzicht