15 februari 2021

In uitvoering

Renovatie Engelenburgerbrug Dordrecht

In opdracht van gemeente Dordrecht wordt de Engelenburgerbrug in de historische binnenstad van Dordrecht gerenoveerd. Van der Straten Aannemingsmaatschappij is de hoofdaannemer en heeft een coördinerende rol. Cauwenborgh neemt de restauratiewerkzaamheden voor haar rekening.

 

De brug

De beweegbare verkeersbrug die in 1910 gebouwd is, verbindt de Lange Gelderse Kade met het Blauwpoortsplein en de Nieuwe Haven en sluit de Nieuwe Haven af van de Oude Maas.

De dubbele basculebrug is gebouwd in een stijl die lijkt op de jugendstil/art nouveau stijl. Onder andere door de constructie, het bijzondere bewegingswerk en de gebruikte materialen heeft de Rijksoverheid het aangewezen tot Rijksmonument.

 

Restauratiewerkzaamheden

De focus van onze werkzaamheden ligt op het natuursteen. We nemen de natuurstenen elementen uit, restaureren ze en plaatsen het natuursteen vervolgens terug.

Benieuwd naar onze projecten? Bekijk onze projectenpagina.

 

Neem contact met ons op
Advies over of een offerte voor restauratiewerkzaamheden? Wij werken zowel voor bedrijven als particulieren. Neem contact met ons op, wij zijn bereikbaar via info@cauwenborgh.nl of tel. 0164 28 11 90.

Delen via:      

< Terug naar nieuwsoverzicht