7 september 2020

Onderhoud Sint Willibrordusbasiliek Hulst

In opdracht van Parochie Maria Sterre der Zee voeren wij onderhoud uit aan de Sint Willibrordus Basiliek in Hulst. BBM restauratiearchitectuur begeleidt dit project. Met beperkte ingrepen willen we de Basiliek weer ‘goed onderhouden’ achterlaten. We richten ons op het herstellen de daken en gevels. Verder herstellen we het voegwerk en natuursteen op plaatsen waar dat nodig is.

Subsidie instandhouding monumenten
De Rijksdienst voor het Culturele Erfgoed (RCE) wil zoveel mogelijk monumenten in stand houden. Daarom verstrekt de Rijksdienst jaarlijks subsidie aan de eigenaren van monumenten. Dit is de ‘Subsidie instandhouding monumenten’ (Sim).  Eigenaren kunnen de kosten voor het onderhoud gedeeltelijk terugvragen. Op deze manier zorgt de Rijksdienst ervoor dat zoveel mogelijk monumenten blijven bestaan.

Waarvoor geldt de subsidie?
De subsidie geldt voor werkzaamheden die sober, doelmatig en technisch noodzakelijk zijn. Voorwaarde is dat ze vakkundig uitgevoerd worden en dat de monumentale waarden maximaal behouden blijven. Met de werkzaamheden worden verval en vervolgschade aan monumenten voorkomen.

Kom in contact
Op zoek naar een partner voor onderhoud aan monumenten? Wij voeren onderhoudswerkzaamheden vakkundig en volgens de richtlijnen van Stichting ERM uit. Ook helpen wij onze opdrachtgevers bij het in orde maken van subsidieaanvragen. Meer weten? Neem contact met ons op.

Meer weten over de Subsidie instandhouding monumenten? Bekijk de website cultureelerfgoed.nl.

Delen via:      

< Terug naar nieuwsoverzicht