3 april 2023

In uitvoering

Onderhoud Koepelkerk Willemstad

In opdracht van het College van Rentmeesters Protestante Gemeente Willemstad gaan wij onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan de Koepelkerk in Willemstad. In 1597 is de bouw gestart en in 1607 was de kerk klaar. De koepelkerk is in 1970 opgenomen als Rijksmonument in het register.

Er zijn rode bakstenen en lijsten en vensterneggen van Naamse steen toegepast. In de kerk zijn halfronde toscaanse wandpilasters en houten koepelgewelf aanwezig. Boven de ingang naar de Voorstraat is een steen met opschrift aangebracht met daarop vermeld de inwijding (1607) en herstelling (1791). Verder is er een Eiken kansel uit 1659, afkomstig uit de kerk van Hoogvliet. Dit is een verhoogde plaats in een kerk waar vanaf de geestelijke spreekt. Ook zijn er een aantal banken uit omstreeks 1670, afkomstig uit de kerk van Graft. De kerk heeft een mechanisch torenuurwerk, Eijsbouts, elektrische opwinding. Kenmerkend zijn ook de vele grafzerken in én buiten de kerk.

Onze werkzaamheden

In februari zijn we gestart met het inrichten van de bouwplaats en het opbouwen van de steiger. In maart zijn we gestart met onze werkzaamheden, deze lopen tot medio mei.

Onze werkzaamheden concentreren zich op het deel van de goot tot en met de lantaarn. We voeren houtrotherstel en schilderwerkzaamheden uit aan de dakkapel, de toren met klokkenstoel en aan de buitenzijde aan de kozijnen, goten en dergelijke. Verder voeren we diverse lood-, koper-, zink- en leiwerkzaamheden uit zoals het herstellen van de koperen goot en het controleren van de leibedekking.

Volg ons op social media! Facebook en LinkedIn

Op zoek naar een partner voor onderhoudswerkzaamheden aan uw monument? Neem contact met ons op!

 

Delen via:      

< Terug naar nieuwsoverzicht