19 november 2021

In uitvoering

Onderhoud de Stenen Poppen Klundert

In opdracht van gemeente Moerdijk starten we maandag 22 november met werkzaamheden aan Rijksmonument de Stenen Poppen in Klundert, onderdeel van de Zuidwaterlinie. Het monument uit 1583 verkeerd momenteel in slechte staat dus onderhoud is hard nodig! De werkzaamheden lopen tot februari 2022.

Wat gaan we doen?

Het betreft geen volledige restauratie, maar onderhoud in het kader van de BRIM-regeling. Dit is een instandhoudingssubsidie bestemd voor reguliere onderhoudskosten op basis van een 6-jarig onderhoudsplan. Van Hoogvest Architecten heeft een bestek en tekeningen opgesteld voor de werkzaamheden met de hoogste prioriteit. We gaan het metsel-, voegwerk en natuursteen herstellen.

Om de Stenen Poppen goed bereikbaar te maken worden er pontons in het water gelegd. Hierop plaatsen we de steigers. We starten met het verwijderen van de begroeiing en het reinigen van het metsel- en voegwerk. Kapotte stenen hakken we uit en hier worden nieuwe stenen ingeboet. Verder boeten we de loszittende stenen opnieuw in. Voegwerk in slechte staat hakken we uit en brengen we opnieuw aan. We herstellen de natuursteen elementen en waar nodig wordt het natuursteen vervangen.

Neem contact met ons op

Op zoek naar een restauratie specialist voor restauratie, onderhoud, herbestemming of verduurzaming van uw monument? Cauwenborgh werkt zowel voor bedrijven als particulieren! Neem contact met ons op via info@cauwenborgh.nl, bel naar 0164 28 11 90 of vul het contactformulier op onze website in.

Bekijk ook het artikel van BN DeStem ‘Klundertse Stenen Poppen vanaf maandag under construction’.

Foto: www.zuiderwaterlinie.nl

Delen via:      

< Terug naar nieuwsoverzicht