12 oktober 2023

In uitvoering

Leerlingen leren het vak

Nieuwe generatie restauratie vakmensen

De restauratie vakmensen van Cauwenborgh brengen hun kennis en kunde graag over op de nieuwe generatie. Samen zorgen we ervoor dat het vakmanschap behouden blijft.  Na de bouwvak zijn er twee nieuwe leerlingen bij ons gestart, Nick en Manuel.

Nick is 17 jaar en volgt de opleiding tot allround metselaar bij Bouwmensen in Middelharnis. Tot nu toe bevalt het hem goed. Op dit moment werkt hij in Wemeldinge aan het herstellen van een kademuur aan de Kerkweg die beschadigd was door een aanrijding. Onze collega Arie begeleidt hem en leert hem de kneepjes van het vak.

Manuel is 17 jaar en volgt de opleiding tot allround timmerman bij Bouwmensen in Bergen op Zoom. Eerder heeft hij al een paar keer stage bij ons gelopen en dat beviel erg goed en het bevalt nog steeds. Op dit moment maakt hij vooral onderdelen voor het project aan de Lievevrouwestraat in Bergen op Zoom, waar we bezig zijn met het herstellen en restaureren van een pand na brandschade.  Hij wordt begeleid door onze collega Kevin waar hij heel veel van leert.  “Ik hoop ooit ook zo netjes als hem te kunnen werken en verbindingen te kunnen maken”.  Als hij klaar is met de opleiding wil hij graag bij Cauwenborgh aan het werk als restauratie timmerman.

 

 

 

 

Delen via:      

< Terug naar nieuwsoverzicht