21 april 2021

Kwaliteitsniveau instandhoudingsketen

De weg naar een hoger kwaliteitsniveau binnen de instandhoudingsketen

Drie koepelorganisaties uit de restauratiebranche, de Vereniging van Architecten Werkzaam in de Restauratie (VAWR), de Vakgroep Restauratie en het GA-platform (Gespecialiseerde Aannemers) Restauratie hebben onderzoek laten doen naar de instandhoudingsketen van monumenten. Hieruit is gebleken dat er een aantal zwakke(re) schakels in de keten zitten.

Zwakke(re) schakels

– Opdrachtgevers
– Toezicht en handhaving
– Onderwijs
– Financiering
– Duurzaamheid klimaatadaptatie
– Erkende bedrijven

Het manifest

Op basis van dit onderzoek hebben zij het ‘Manifest voor een betere kwaliteitsketen voor de instandhouding van monumenten’ opgesteld, waarin zeven aanbevelingen beschreven staan om de kwaliteit in de gehele keten te verbeteren. Wij als restauratieaannemer zijn erg blij met dit initiatief. Onze collega Hans Smeenk en Jeroen Cloïn,van Cloïn Schilderwerken hebben ook een bijdrage geleverd aan het manifest. Een kwalitatief hoogwaardige keten is nodig om ervoor te zorgen dat ons cultureel erfgoed goed behouden blijft! Bekijk hier het manifest»

Onze bijdrage

Ook wij kunnen een bijdrage leveren. Als restauratieaannemer hebben wij een belangrijke rol als het gaat om het kwalitatief hoogwaardig uitvoeren van de werkzaamheden, maar ook op gebied van kennisdeling richting onze oprachtgevers én de nieuwe generaties restauratietalenten! Volg je een restauratievakopleiding en ben je op zoek naar een leerbedrijf? Neem gerust contact met ons op, wij hebben regelmatig plaats voor leerlingen.

Delen via:      

< Terug naar nieuwsoverzicht