27 juni 2023

In uitvoering

Koepelkerk Willemstad Onderhoudswerkzaamheden

Naar aanleiding van de jaarlijkse inspectie door Monumentenwacht voeren we diverse onderhoudswerkzaamheden uit aan de Koepelkerk in Willemstad. De focus ligt op de buitenzijde.

Het grootste deel van de werkzaamheden heeft betrekking op het dak. Specialist Jobse heeft hiervoor een plan opgesteld en de werkzaamheden uitgevoerd.

Het volledige leien dak en de loodaansluitingen zijn gecontroleerd en hersteld waar nodig. Verder voldeed het valbeveiligingssysteem van leihaken en aanlijn ogen niet meer. Dit systeem wordt bijvoorbeeld gebruikt bij werkzaamheden op het dak of bij inspectie. De dakdekker of inspecteur kan zich zichzelf met touwen en een tuigje aan één of meerdere haken bevestigen.

Verspreid over het dak zijn 88 leihaken aanwezig en in totaal 15 aanlijn ogen aan de binnenzijde van de dakkapellen. Deze zijn vervangen. Daarnaast zijn alle koperen goten nagelopen. Deze goten gaan ruim 80 jaar mee, maar op een gegeven moment laten de naden los. Alle naden zijn daarom (preventief) opnieuw gesoldeerd.

Op verschillende plaatsen hebben we houtrot reparaties uitgevoerd. Momenteel is de schilder nog volop bezig. Zodra het schilderwerk gereed is, kunnen we verder met het voegwerk van de waterlijsten en het glas in lood. Onze werkzaamheden lopen nog door tot ca. week 29.

Bekijk onze projecten»

Delen via:      

< Terug naar nieuwsoverzicht