12 april 2023

In uitvoering

Herstelwerkzaamheden kantoorpand Faster Forward

Cauwenborgh voert herstelwerkzaamheden uit aan het monumentale pand aan de Stationsstraat/Wassenaarstraat in Bergen op Zoom. We zijn in week 9 gestart en verwachten medio mei op te leveren.

Het blokvormige pand van tweeënhalve bouwlaag is 1879 gebouwd. Kenmerkend zijn de afgeschuinde hoektraveeën en samengestelde schilddak gedekt met zwarte kruispannen. De gevels zijn voorzien van pleisterwerk en worden verdeeld door profiellijsten en korinthische pilasters. De begane grond heeft schuifvensters en de verdieping  T-vensters die zijn omlijst met pleisterwerk. Op de hoek van zowel de Stationsstraat als de Wassenaarstraat zijn deuren geplaatst.

Onze werkzaamheden

Aan de Stationsstraat en Wassenaarstraat voeren we de volgende werkzaamheden uit. We reinigen de natuurstenen plint onder kozijnen. We verwijderen het stucwerk en herstellen waar nodig het natuursteen. Verder controleren we de nokvorsten en dakpannen. Bij de ramen, deur en kozijnen verwijderen we de oude verflagen om te zien of er sprake is van houtrot. We vervangen de onderdorpels, controleren het gevel lood en brengen dit opnieuw aan waar nodig. Daarnaast voeren we schilderwerkzaamheden uit.

Bij de achtergevel verwijderen we het loszittend pleisterwerk en de toplaag. We brengen nieuw stucwerk aan. De oude verflagen van de kozijnen worden verwijderd om te zien of er sprake is van houtrot. We vervangen de achterdeur en voeren schilderwerkzaamheden uit.

Contact

Neem contact met ons op voor herstel- en onderhoudswerkzaamheden aan uw monumentale pand. Cauwenborgh heeft een ERM-certificaat, een kwaliteitskeurmerk wat wil zeggen dat wij werken volgens de uitvoeringsrichtlijnen van Stichting Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg en voldoen aan de kwaliteitseisen.

Delen via:      

< Terug naar nieuwsoverzicht