3 mei 2019

Herdenkingsmonument Thaliaplein verplaatst

Op het Thaliaplein in Bergen op Zoom, naast de Gertrudiskerk is een prachtig herdenkingsmonument van de Tweede Wereldoorlog te vinden. Ieder jaar rond 4 en 5 mei een drukbezochte plek door de inwoners van Bergen op Zoom.

De plaquette stond voorheen ingemetseld en vlakbij een van de nooduitgangen van de Gertruidiskerk. Er ontstond een donkere afgeschermde ruimte achter het monument waardoor overlast ontstond. Door een betrokken inwoner is daarom aan de bel getrokken bij de gemeente.

Afgelopen week is daarom hard gewerkt het om monument te verplaatsen en een open karakter te geven. Stratenmaker De Rijke, GJM Advies, De Kok Bouwgroep, Heijnen Staalwerken én Cauwenborgh sloegen de handen ineen om het project te realiseren. Omdat er tot op heden geen budget vrijgemaakt kon worden is gezamenlijk besloten dit in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen gratis uit te voeren. We zijn immers allen betrokken lokale ondernemers en het Thaliaplein ligt op steenworp afstand van onze bedrijven!

Bekijk het ‘nieuwe’ monument op 4 en 5 mei tijdens de verschillende herdenkingen.

Lees meer berichen op onze nieuws pagina!

Delen via:      

< Terug naar nieuwsoverzicht