11 april 2023

In uitvoering

Fort De Hel Willemstad

Herstelwerkzaamheden Fort De Hel

In opdracht van gemeente Moerdijk voeren we herstelwerkzaamheden uit aan Fort De Hel Willemstad. Fort De Hel is in 1818 gebouwd door de Fransen. Het is onderdeel van de Stelling van Willemstad, net als Fort Sabina Henrica en Fort Buitensluis. Momenteel is het gebouw in gebruik voor culturele activiteiten.

Op verschillende plaatsen is de verf afgebladderd en de staat van het pleisterwerk slecht. Uit uitgebreid vooronderzoek bleek dat het niet nodig is om al het pleisterwerk en de raaplaag, een laag mortelspecie) van de muren en gewelven te verwijderen. Plaatselijk herstel volstaat.

Bij de muur met schade verwijderen we het pleisterwerk tot op het metselwerk. Vervolgens inspecteren we het metselwerk grondig op sporen van inboeting. Het heeft enige tijd nodig zodat het evenwicht van de muur zich kan herstellen. Vervolgens brengen we een vette kalkpleister aan op de muur. Daarnaast is het belangrijk om de ventilatie van het fort te verbeteren door een mechanische ventilatiesysteem te plaatsen. Verder voeren we herstelwerkzaamheden/aanpassingen uit aan de installaties.

Bekijk ook onze opgeleverde projecten»

Delen via:      

< Terug naar nieuwsoverzicht