19 juni 2024

Certificaat Erkend Restauratiebouwbedrijf BRL 3000 verlengd

Eind mei heeft Kiwa de hercertificeringsaudit voor het certificaat Erkend Restauratiebouwbedrijf uitgevoerd. Hierbij is vastgesteld dat het door ons gehanteerde kwaliteitssysteem en de toepassing daarvan voldoet aan BRL 3000 “Erkend Restauratiebouwbedrijf”, met bijbehorende uitvoeringsrichtlijnen URL 3001 Historische Houtconstructies en URL 4003 Historisch Metselwerk.

Tijdens het eerste deel van de audit werd er gecontroleerd op de administratieve kant van de norm (Kwaliteit Management Systeem, opleidingsplan, opleverdocumenten, aanvraag monumentenvergunning, project evaluaties, kennis relevante wet- en regelgeving etc.). Het tweede deel van de audit bestond uit het bezoeken van een aantal projecten. Onder andere Hoeve Hildernisse, Kerk Poortvliet en het pand aan de Lievevrouwestraat in Bergen op Zoom. Ook is onze werkplaats bezocht.

De auditors van Kiwa hebben met name gekeken naar de registratie en uitvoering van de administratieve processen, de aanwezige vakkennis en de uitvoering op het werk. Hier waren ze zeer tevreden over. We hebben een paar kleine administratieve verbetersuggesties gekregen waar we komend jaar aan kunnen werken. Voor nu kunnen we met trots delen dat het certificaat Erkend Restauratiebouwbedrijf voor de komende 3 jaar verlengd is.

Delen via:      

< Terug naar nieuwsoverzicht