9 maart 2021

In uitvoering

Brouwerij de Zwaan

Op dit moment zijn we bezig met herstelwerkzaamheden aan het gescheurde pleisterwerk van de opvallende poort aan de linkerzijde van voormalig brouwerij de Zwaan in Wouw. Het is een brede getoogde poort (gebogen bovenkant) met aan beide zijden een pilaar met ruw gehakte blokken natuursteen en daar bovenop een siervaas. Boven de poort een gepleisterd timpaan met een zwaan op de top.

De werkzaamheden
Ter plaatse van de vazen en de zwaan herstellen we plaatselijk het pleisterwerk. Met behulp van een geprofileerde mal wordt het lijstwerk getrokken.  De ornamenten zelf zijn nog in goede staat, hieraan verrichten we enkel wat onderhoudswerkzaamheden. De loszittende stenen metselen we opnieuw in. Aan de onderzijde van pilaren bij de poort verrichten we ook herstelwerkzaamheden aan het pleisterwerk.

Contact
Cauwenborgh is gecertificeerd als Erkend Restauratie Bouwbedrijf. We hebben alle specialismen in huis, van traditioneel timmer- en metselwerk tot steenhouwerswerk, stuc- en klein smeedwerk. Onze vakmensen hebben en werken met oog voor detail en authenciteit.

Neem contact met ons op voor een  deskundig en persoonlijk advies. Wij zijn bereikbaar via telefoonnummer 0164 28 11 90 of info@cauwenborgh.nl.

Delen via:      

< Terug naar nieuwsoverzicht