GeschiedenisCauwenborgh is opgericht in 1995 en heeft zich vanaf dit begin direct toegelegd op onderhoud en restauratie. Van origine was het bedrijf een eenmanszaak, met een sterk netwerk van gespecialiseerde bedrijven in de restauratie-branche.

Na haar oprichting heeft Cauwenborgh een gestage groei doorgemaakt; inmiddels zijn er ca. 15 werknemers. Met een vast team voeren we restauraties en onderhoud uit in West-Brabant, Zeeland en Vlaanderen. Dit doen we van particuliere monumenten tot complexe en omvangrijke restauraties van beeldbepalende monumenten, zoals het Stadspaleis Het Markiezenhof en het voormalige stadhuis in Bergen op Zoom.

Naast de disciplines die van oudsher in de aannemerij voorkomen, heeft Cauwenborgh zich daarbij ook enkele verwante disciplines eigen gemaakt, waaronder steenhouwerswerk, stuc- en smeedwerk. Gedurende de jaren is verder geinvesteerd in onze smidse, (timmer-)werkplaats en voorraad in oude bouwmaterialen.

Vanwege de groei heeft Cauwenborgh in 2013 een samenwerking gezocht met de Kok Bouwgroep, eveneens uit Bergen op Zoom. De Kok Bouwgroep BV is een middelgrote, zelfstandige onderneming met ruim 130 medewerkers die haar werkgebied heeft in Noord-Brabant en Zeeland.

De naam van ons bedrijf is afgeleid van het eerste grote restauratieproject; huis Cauwenborgh te Bergen op Zoom. Wilt u meer lezen over de rijke historie van huis Cauwenborgh, haar bouwgeschiedenis en het archeologisch onderzoek dat er is uitgevoerd, klikt u dan op de betreffende link.

Inmiddels zijn wij gevestigd in het pand van de voormalige Getijdenmolen van Bergen op Zoom. Dit rijksmonument uit 1503 is een van de twee bewaarde Getijdenmolens in Nederland, en is volledig in eigen beheer gerestaureerd. Ook dit pand heeft een bijzondere geschiedenis. Wilt u meer lezen over de Getijdenmolen en de restauratie ervan, kijkt u dan op de website van de getijdenwatermolen