Het bedrijf en haar filosofieCauwenborgh is een gespecialiseerd aannemingsbedrijf in het onderhoud en de restauratie van monumentale panden en objecten. We werken voor particulieren, bedrijven en overheden, met name in de regio West-Brabant, Zeeland en Vlaanderen.

Door onze flexibele bedrijfsvoering zijn we in staat alle voorkomende projecten uit te voeren, van klein onderhoud tot grote restauraties en bijbehorende aan- en verbouwingen. Onze organisatie, kennis- en kunde zijn gericht op het uitvoeren van onderhoud, maar we treden ook op als hoofdaannemer bij grotere restauratieprojecten. Waar nodig kunnen we ons daarbij beroepen op onze samenwerking met de Kok Bouwgroep en een goed netwerk van veelal regionale specialistische bedrijven.

Naast het traditionele aannemerswerk als timmer- en metselwerken, zijn we bedreven in steenhouwerswerk, stuc- en klein smeedwerk. We hebben daarmee de meest voorkomende specialismen in eigen huis, waardoor we in staat zijn onze werkzaamheden snel en doeltreffend uit te voeren. We hebben verder de beschikking over een goed uitgeruste werkplaats, waarin de machinale houtbewerking en het straal- en smeedwerk wordt uitgevoerd. Veel voorkomende oude bouwmaterialen zoals hout, gevel- en natuursteen hebben we in voorraad.

Wij hebben kennis van deze materialen en technieken zoals die van oudsher in de regio zijn toegepast. Hierdoor kunnen we de werkzaamheden uitvoeren met oog voor detail en authenticiteit. Bij het uitvoeren van onze werkzaamheden streven we dan ook naar het behoud van de historische waarden. We stellen ons op de hoogte van de laatste inzichten van de RCE en conformeren ons aan de restauratie richtlijnen zoals gesteld door de ERM.

We hechten veel waarde aan de duurzame ontwikkeling van het vakmanschap in de regio, en dragen daar actief aan bij. Onze activiteiten op dat gebied zijn verder beschreven op de pagina leerbedrijf.

Wilt u meer weten over onze geschiedenis? Leest u dan verder onder geschiedenis van Cauwenborgh.